Archief

Centrumplan Den Hoorn definitief doorgezet

Een meerderheid in de Midden-Delflandse gemeenteraad heeft dinsdagavond gestemd vóór voorzetting van het Waaijer/Jumbo-plan in Den Hoorn. Het werd nog een pittige discussie, waarbij coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA tegenover de oppositie van OGP en Mijn Partij kwamen te staan.

OGP en Mijn Partij wezen op de weerstand van winkeliers en inwoners. Sjef Kleyweg, voorzitter van de Ondernemersvereniging Den Hoorn, overhandigde 1.371 handtekeningen tegen de plannen. Een voorstel van de oppositie om bij de verkiezingen op 19 maart een referendum te houden, haalde het niet.

Het is overigens goed mogelijk, dat de gemeente opnieuw voor de rechter wordt gedaagd. Advocaat Valentijn Leijh sprak opnieuw in namens G.A.M. van Leeuwen en Plus Vastgoed. De grondbezitters beroepen zich op hun recht van overpad. Advocaat Michel Plug sprak namens Winkeliersvereniging Den Hoorn en betoogde dat er te weinig rekening wordt gehouden met parkeerruimte.

De coalitiepartijen willen na jaren van vertraging graag knopen doorhakken. De VVD zei een kort geding van de grondbezitters af te wachten. Kees van der Vaart van het CDA wist te vertellen, dat een procedure over recht van overpad niet enorm lang hoeft te duren.