Archief

Markt op tijd klaar voor Kerstnachtzingen

De Markt in Maassluis is op tijd klaar voor het Kerstnachtzingen op 24 december. Dat laat de gemeente weten. De binnenstad in Maassluis wordt in fasen vernieuwd. Daarbij wordt rekening gehouden met te houden evenementen, zoals het vierhonderdjarig bestaan van de stad, dat volgend jaar op 16 mei van start gaat.

Het blijft de vraag of de buitenhaven-brug klaar is voor 16 mei. Doordat er bij de vernieuwing van de brug werd gestuit op een betonwand, is er vertraging opgelopen. Hoeveel, daar durft wethouder Keijzer zijn vingers niet aan te branden.

De gemeente Maassluis wil dat de binnenstad meer een historisch karakter krijgt. De markt wordt een open ruimte die flexibeler kan worden ingericht. Er is een verhoogd middendeel gemaakt, waar terrassen kunnen komen. Ook is er in het middendeel een waterelement toegevoegd. Er is nu ook ruimte voor evenementen of streekmarkten.

Vanaf 1 januari 2014 resteren de vernieuwing van de Zuiddijk en de trap op het Bloemhof. Ook worden er nog nieuwe bomen, grondspots, fietsnietjes, bankjes en prullenbakken geplaatst. De verwachting is dat het werk half februari af is.

Categorieen:
Maassluis Algemeen