Archief

Aart Verbree overleden

Voormalig directeur van CAIW Aart Verbree is zondagavond overleden. Verbree was van 1981 tot 2012 verbonden aan de Westlandse tv- en internetaanbieder. Hij was al geruime tijd ziek. Verbree is 61 jaar geworden.

Aart Verbree volgde een opleiding tot theater-akoesticus, maar kwam via militaire dienst in de 'bekabeling' terecht. Via Deltakabel begon hij in 1981 als directeur van CAIW. In die functie speelde hij een belangrijke rol bij de kabel- en internetontwikkelingen binnen het Westlandse bedrijf.

Zo ontwikkelde hij het kabelmodem, waarmee de Westlander als eerste in de wereld onbeperkt online kon zijn. Ook initieerde hij diverse netwerken elders in Nederland. Verbree introduceerde als eerste digitale televisie via de kabel. Onder zijn leiding werd CAIW in 2008 geprivatiseerd. Dat leverde de gemeente Westland 95 miljoen euro en Midden-Delfland 15 miljoen euro op.

Verbree werd in 2005 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bij zijn afscheid in 2012 kreeg hij de zilveren erepenning van de gemeente Westland.