Archief

Zaalhandbal dames: winst VELO en Verburch

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus hebben de vijfdede thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Alleen koploper DSS (winst) en Nieuwegein (gelijkspel) wisten punten uit de Van der Voorthal mee te nemen. PSV werd met een 34-27 nederlaag naar Eindhoven teruggestuurd en slikte de vijfde nederlaag in een uitbeurt. Dorien van Wissen en Lilian Keijzer waren aanvallend zeer geod op dreef. Rinka Duijndam was als keepster een rots in de branding. Quintus staat gedeeld tweede met Klink Nijland/Kwiek. De achterstand op koploper DSS bedraagt zes punten.

Tweede divisie B

Veneco/VELO heeft een gemakkelijke overwinning behaald op de reserves van Hellas en kan zich op gaan maken voor de derby tegen Verburch aanstaande zaterdag. Aan de Noordweg in Wateringen denderde de thuisploeg over de bezoekers heen. De 29-15 leverde meteen de grootste overwinning van het lopende seizoen op. VELO scoorde nog nooit zoveel treffers in een wedstrijd. De ruststand was 14-5. Kelly Zwinkels was elf keer succesvol. VELO blijft ongeslagen aan de leiding en heeft vier punten voorsprong op de naaste achtervolgers.

Net als streekgenoot Velo vijzelde Verburch in het zicht van de derby tegen VELO het zelfvertrouwen op. Het verlies van vorige week tegen Gemini werd tegen de reserves van Handbal Venlo weggespeeld. In sporthal Craneveld won de Poeldijkse ploeg met 30-24. Voor Handbal Venlo betekende het de vierde thuiswedstrijd van het seizoen die niet gewonnen werd. Verburch staat vijfde op de ranglijst.