Archief

Enkele lokale condoleanceregisters Friso

De gemeente Midden-Delfland en deelgemeente Hoek van Holland wachten nog op landelijke instructies van de Ministerie van Algemene Zaken voordat ze een condoleanceregister voor Prins Friso ter beschikking stellen. In de gemeenten Maassluis en Westland kan, vooruitlopend op de instructies, tijdens kantoortijden een condoleanceregister worden getekend.

Een woordvoerder van Midden-Delfland laat weten, dat het een lastige situatie is. Prins Friso was geen lid van het Koninklijk Huis, dus zijn er nog geen richtlijnen. "We gaan op ons gevoel af. Daarom hebben we de vlag halfstok gehangen. Als er behoefte is aan een condoleanceregister, dan zal dat er zeker komen. Maar die behoefte merken we tot nu toe nog niet". Wel is er een link geplaatst op de website van de gemeente, die doorverwijst naar het condoleanceregister op de site van het Koninklijk Huis.

Hoek van Holland heeft nog geen condoleanceregister, omdat de deelgemeente wacht op instructies van Rotterdam, die op haar beurt weer wacht op instructies van de ministerie. Wel heeft Hoek van Holland de vlag halfstok hangen.

De gemeente Westland wacht op richtlijnen van het ministerie voor wat betreft het vlagprotocol. Verder heeft ze op haar website een link naar de site van het Koninklijk Huis geplaatst.