Archief

Zilver voor Kristel van den Berg

De jeugdige Maassluise atlete Kristel van den Berg heeft zondag een topprestatie geleverd bij de Nederlandse Kampioenschappen voor B-junioren in Eindhoven. Van den Berg, die nog C-juniore is, pakte in deze hogere leeftijdscategorie het zilver op de 2.000 meter steeple.

De 14-jarige Maassluise, die lid is van Fortuna Vlaardingen, moest alleen buigen voor B-juniore Veerle Bakker (Triathlon), die won in 6.57.59. Ook Van den Berg bleef nog binnen de zeven minuten (6.59.78), waarmee voor deze leeftijdscategorie een prestatie van Europees niveau werd geboekt.

Olympus '70-atlete Anne Luijten heeft in Eindhoven een zilveren medaille behaald op de 3.000 meter bij de A-juniores. Achter de ongenaakbare Jip Vastenburg (AV'34) liet de Rijswijkse een tijd noteren van 10.05.09.

Ook vorig jaar mocht Luijten het zilver in ontvangst nemen op dit onderdeel bij de A junioren. De studente sociologie mag Nederland over enkele weken vertegenwoordigen bij de Europese kampioenschappen voor junioren in het Italiaanse Rieti op de 5.000 meter.

Categorieen:
Algemeen