Archief

Goed spel Van den Berg EK-voorbereiding

Mandy van den Berg is de laatste week van de voorbereiding voor het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal prima gestart. In het Tata Steel-stadion in Velsen werd de nummer tien van de wereld Australiƫ met 3-1 verslagen. De Westlandse verdedigster speelde de gehele wedstrijd en maakte weinig fouten.

Hoewel twee Australische basisspeelsters afkomstig uit de Amerikaanse competitie nog niet konden worden opgesteld, werd het daarmee toch een prima opsteker richting het EK.

Voor vertrek naar Zweden speelt Oranje nog een oefeninterland in eigen land. Woensdag 3 juli nemen de "Oranje Leeuwinnen" het op tegen Noord-Ierland. Ook deze interland wordt gespeeld in het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid. Het EK vindt van 10 tot en met 28 juli plaats in Zweden. Nederland is ingedeeld in groep B en treft achtereenvolgens titelhouder Duitsland, Noorwegen en IJsland.

"De kriebels zijn er. Ik heb er onwijs veel zin in en kan niet wachten tot het EK gaat beginnen", aldus Van den Berg in een interview met de website Ons Oranje.

Categorieen:
Westland Algemeen