Archief

Bedrijventerreinen gaan samenwerken

Zes bedrijventerreinen in Haaglanden gaan intensief samenwerken op het gebied van acquisitie en marketing. Het gaat om de bedrijventerreinen Boezem Oost, Harbour Village Plaspoelpolder, Bedrijventerrein HarnaschPolder, Heron, RijswijkBuiten (Sion/'t Haantje) en Wateringse Veld. De gemeenten Delft, Den Haag, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk hebben daartoe een nieuwe organisatie opgericht: Businesspark Haaglanden.

De zelfstandige, onafhankelijke organisatie helpt, ondersteunt en adviseert ondernemers bij de keuze van vestiging op een nieuwe bedrijfslocatie in de regio Haaglanden. Eveneens verzorgt Businesspark Haaglanden de marketing en acquisitie voor alle beschikbare bedrijfskavels, zo'n 80 ha in totaal. De vijf gemeenten zijn de samenwerking aangegaan om gezamenlijk te werken aan een vraaggerichte marktbenadering, waarbij het beschikbare aanbod van

de zes bedrijventerreinen zoveel mogelijk wordt afgestemd op specifieke vragen van ondernemers.

Dinsdag wordt de nieuwe organisatie op feestelijke wijze gelanceerd bij Combiwerk in Den Hoorn. Ex-minister van financiën Jan Kees de Jager is gastspreker over economische ontwikkelingen in de regio Haaglanden.