Archief

Zeven Olympus-junioren naar NK

Aankomend weekeinde strijden de beste junioren van ons land om de nationale titels op de verschillende atletiekonderdelen. Zeven leden van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 zijn van de partij in Eindhoven.

Vrijdagavond komt Niels Penning in actie op de 800 meter bij de Jongens A. Twee jaar geleden was Penning goed voor brons op datzelfde onderdeel. Nu staat hij als 15de op de startlijst. Op de 400 meter, waarvan de series op zaterdag worden gelopen, staat hij als 10de geplaatst.

Ook op vrijdagavond komt Eva Tetteroo in actie. Zij doet mee aan de 400 meter horden. De meerkampster komt die avond ook in actie bij het verspringen voor de meisjes B, op zondag zal Tetteroo deelnemen aan de 100 meter horden.

Op zaterdag komt Anne Luijten in actie op de 1.500 meter, waarbij zij haar zilveren plak van vorig jaar zal proberen te verdedigen of zelfs overtreffen. Luijten, die momenteel in Amerika studeert, komt op zondag in actie op de 3.000 meter. Ook op dit onderdeel behaalde ze vorig jaar de zilveren medaille. Sabeth van der Voort doet op de zaterdag mee aan het hink-stap-springen.

Zondag komt Tim Hoogenboom op het onderdeel hoogspringen in actie. Hij werd deze winter tweede bij de indoorkampioenschappen. Hoogenboom staat als derde geplaatst en heeft dus zicht op het podium. Jelmer de Boer zal zondag gaan hink-stap-springen. Zijn finaleplaats van vorig jaar smaakt naar meer. Nanda Schotel staat in Eindhoven aan de start van de 200 meter voor meisjes A.

Categorieen:
Westland Algemeen