Archief

Wachten ,nog in bewerking!

Vanaf september zijn er in Westland jongerenwerkers én jeugdcoördinatoren. De jongerenwerkers zoeken jongeren op straat op. De jeugdcoördinatoren richten zich op het versterken van de Westlandse samenleving door het leggen van verbindingen tussen scholen, sport, cultuur, verenigingen en zorg. Daarnaast ondersteunen en versterken ze verenigingen en vrijwilligers en maken organisaties en activiteiten 'jongerenproof'.

Wethouder Mohamed el Mokaddem: "Om te bereiken dat iedereen meedoet, is het belangrijk om jong én oud te betrekken. De jongerenwerker pleegt interventies op straat, terwijl de jeugdcoördinator de verbindende schakel tussen instituties is. Zij helpen kerngericht bij het organiseren en uitvoeren van plannen. Samen bieden ze een sluitende aanpak en dragen er aan bij dat de Westlandse jeugd kansrijk kan opgroeien."

De jeugdcoördinatoren versterken de verbindingen tussen ouders, jongeren en organisaties in de kernen. Ze nemen geen taken over. Dit is een groot verschil met de combinatiefunctionarissen die meer een verlengstuk waren van scholen en verenigingen.

Belangrijke verandering is dat de jeugdcoördinatoren zich richten op alle Westlanders, met speciale aandacht voor jeugd. Zij werken gericht in de kernen, geven ruimte en zijn aanwezig. Samenwerking staat voorop. De jongerenwerkers en de jeugdcoördinatoren vormen samen het jeugdwelzijnswerk.

Categorieen:
Westland Algemeen