Archief

Intentieovereenkomst Greenport Horti Campus

De Lentiz onderwijsgroep, FloraHolland en de gemeente Westland hebben woensdagochtend een intentieverklaring ondertekend voor de verdere ontwikkeling van de Greenport Horti Campus. De weg voor dit kennis- en innovatiecentrum voor de tuinbouw was dinsdagavond vrijgemaakt door de unanieme Westlandse gemeenteraad.

De beoogde locatie voor de Greenport Horti Campus is het Trade Parc Westland Mars, dat tegenover FloraHolland ligt aan de zuidkant van de Middel Broekweg. Het gaat om een regionale krachtenbundeling door bedrijven, overheden en onderwijs- en kennisinstellingen om kennis in de greenport Westland-Oostland en Barendrecht te behouden en te versterken.

Gijs Kok, die namens FloraHolland tekende, zegt: "Naast MBO-niveau gaan we ook inzetten op HBO en WO-niveau, want daar zit het bedrijfsleven om te springen. Deze ontmoetingsplaats tussen ondernemers en onderwijs gaat mooie resultaten opleveren, zoals betere stages en goede vaklui."

Gert Kant, voorzitter van de Lentiz onderwijsgroep, tekenende namens de MBO-Federatie Westland, waarin naast Lentiz ook Mondriaan en het Albeda College vertegenwoordigd zijn. Deze drie onderwijsinstellingen zetten zich in voor het "boeien en binden" van jongeren voor de tuinbouwsector. "Jonge mensen in deze regio inspireren en enthousiast maken voor werken in de greenport, dat is de uitdaging!", aldus Kant.

Ook wethouder Theo Duijvestijn is blij met het besluit dat de Westlandse gemeenteraad genomen heeft. "Het gaat vooral om het koppelen van kennis aan de praktijk. Met de Westlandse campus wordt kennis dichtbij de ondernemer gerealiseerd", aldus Duijvestijn.

Categorieen:
Westland Algemeen