Archief

Europese toetsing Westlands gemeentehuisplan

De gemeente Westland gaat op Europees niveau peilen of het als een probleem wordt gezien, dat zonder Europese aanbesteding de bouw van de twee nieuwe gemeentekantoren wordt gegund aan een Westlandse bouwcombinatie.

Het voorstel om daartoe binnenkort een ingezonden mededeling te plaatsen in een Europees publicatieblad werd woensdagavond, met 21 stemmen voor en 14 tegen, door de gemeenteraad aanvaard.

Voorstemmers waren de coalitiepartijen GBW, CDA en Progressief Westland alsmede ChristenUnie-SGP. De tegenstemmers waren de fracties LPF, Westland Verstandig-LEO2.0, VVD en D66.

Juridisch deskundigen hebben er onlangs op gewezen, dat als er niet binnen twee weken na genoemde publicatie bezwaren worden gemaakt, de weg vrij is om tot onderhandse aanbesteding over te gaan.

Op voorhand is overigens al duidelijk, dat het geen gelopen koers zal kunnen worden, omdat inmiddels een groot bouwbedrijf aan de bel heeft getrokken. Dat concern heeft via een advocaat gedreigd met een kort geding, indien de gemeente haar plan doorzet.

Categorieen:
Westland Algemeen