Archief

Maassluis bungelt onderaan regeldruk-lijst

De gemeente Maassluis staat als een van de laatste op de zogeheten regeldruk-lijst van MKB-Nederland. De ondernemersorganisatie stelde onlangs alle gemeenten vragen over de vermindering van regeldruk. Er hebben 163 gemeenten geantwoord. Daaruit blijkt dat Maassluis eindigde bij de laatste tien.

De gemeenten kregen 19 vragen voorgelegd of zij bepaalde vergunningen hadden geschrapt, maatregelen hadden genomen om de administratieve lasten te reduceren en verbeteringen in de dienstverlening hadden aangebracht. Op slechts vier vragen antwoordde Maassluis met een 'ja'. Dit gaat over het schrappen van een terrasvergunning, het schrappen van een Handelsregister-uittreksel als inschrijvingsvereiste, het accepteren van digitale facturen en een website waar ondernemers voor vragen terecht kunnen.

De gemeente Midden-Delfland doet het qua vermindering van de regeldruk beter. Deze gemeente eindigde op de 25e plek. De gemeente Westland komt niet op de lijst voor en heeft dus blijkbaar niet deelgenomen aan het onderzoek.

Aan de hand van het onderzoek gaat MKB-Nederland alle gemeenten die hebben gereageerd, aanschrijven over de voor hen belangrijkste verbeterpunten. Ook gaat de ondernemersorganisatie de lokale politiek oproepen om verdere terugdringing van de lokale regeldruk te verwerken in de eigen verkiezingsprogramma's.