Archief

Toegangsverbod jongeren in Hofpark

Jongeren van 14 tot en met 21 jaar mogen zich deze zomer 's avond en 's nachts niet meer vertonen in het Hofpark en het Veld aan de Wiek in Wateringen. Het verbod geldt tussen 21.00 uur en 7.00 uur en betreft de periode vanaf vrijdag 28 juni tot en met 1 september, met uitzondering van Waterpop op 10 augustus.

De politie zal de naleving controleren. Wanneer jongeren zich in deze periode toch begeven in het Hofpark, wacht hen een strafproces. Op het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs staan eveneens flinke boetes. Aanleiding voor deze al eerder aangekondigde maatregel van burgemeester Van der Tak vormt een nieuwe reeks incidenten.

In 2006, 2008 en 2009 vonden in het Hofpark al herhaaldelijk ongeregeldheden plaats. Jongeren veroorzaakten destijds zoveel overlast, dat de burgemeester maatregelen heeft getroffen, waaronder een gebiedsverbod voor een aantal personen. In mei en juni van dit jaar vonden in en nabij het Hofpark opnieuw een aantal incidenten plaats waarbij een groep jongeren die veel samenkomt in het park betrokken is. Het ging hierbij onder meer om een mishandeling en een beroving. Drie verdachten van deze misdrijven zijn inmiddels door de politie opgepakt.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de incidenten die in en rond het park hebben plaatsgevonden. Naast de maatregel om het park te sluiten en het opsporingsonderzoek van de recherche gaat de burgemeester, samen met de wijkagent gesprekken aan met jongeren die zich veelvuldig in het park ophouden en hun ouders. "Dit soort gedrag van jongeren dat andere mensen schaadt, moet hard de kop in worden gedrukt", aldus Van der Tak.

Categorieen:
Wateringen Algemeen