Archief

Maassluis wil Jeugdtheaterhuis subsidieren

Het college van B en W van Maassluis wil subsidie verlenen aan het Jeugdtheaterhuis, zodat die vanaf seizoen 2014-2015 het theateraanbod kan voortzetten. Het theaterhuis heeft het financieel zwaar nu de de provincie Zuid-Holland flink bezuinigt op culturele instellingen.

Het college stelt de gemeenteraad voor om ruim 22.000 euro beschikbaar te stellen. Dit bedrag komt volgens het college vrij, nu het muziekonderwijs in Maassluis nieuw wordt vormgegeven hetgeen een financieel voordeel oplevert.

De gemeente denkt met het Jeugdtheaterhuis een uitvoeringsovereenkomst te kunnen sluiten, die vergelijkbaar is met hetgeen met Theater Koningshof over de taken van Muziekcentrum OpMaat is afgesproken. De gemeente kan dan richting geven aan de activiteiten van het Jeugdtheaterhuis.

Dit jaar zijn er volgens het college door het Jeugtheaterhuis flinke stappen gezet, nadat de provincie heeft bezuinigd. De maatregelen betroffen onder meer inkrimping van de eigen organisatie en het aanboren van private geldmiddelen om zoveel mogelijk projecten en producties te kunnen blijven ontplooien. Met deze stappen bleek een sluitende begroting in 2013 mogelijk.

Categorieen:
Maassluis Algemeen