Archief

Voorzitter Den Hoorn: "Voetbal wordt fors duurder"

Voorzitter Richard van der Helm van voetbalclub SV Den Hoorn denkt dat voetballen in Midden-Delfland in de komende jaren fors duurder wordt. Volgens de voorzitter zal de contributie voor de leden moeten stijgen. Dit schrijft hij dit weekend in een verklaring op de website van de voetbalclub.

Volgens Van der Helm is de gemeente Midden-Delfland van mening dat de club zelf moet gaan bijdragen aan het groot onderhoud onder de noemer zelfredzaamheid. Hij heeft hier grote moeite mee. "Ik geloof niet dat ik een vrijwilliger een boom in hoef te laten klimmen om een tak af te gaan zagen, en met ruim 12.000 beplantingen is dat ook onbegonnen werk. Bovendien zouden we legio wettelijke instanties op ons dak krijgen die het verbieden", aldus de voorzitter.

Met twee aspecten heeft SV Den Hoorn het meeste moeite. "Het is voor ons volstrekt onduidelijk wat het SV Den Hoorn op de lange termijn exact extra gaat kosten. Het tweede is dat de verenigingen niet in staat gesteld worden voldoende reserve op te bouwen. Het is in één keer slikken en verantwoordelijkheden over dragen", aldus de verklaring van Van der Helm naar de leden. Hij denkt dat het SV Den Hoorn tienduizenden euro's extra gaat kosten indien het groot onderhoud zelf moet worden betaald.

Overigens houdt MVV '27 uit Maasland komende week een extra ledenvergadering over de financiële situatie van de club en de noodzakelijke maatregelen.