Archief

Volkskas trekt 300 belangstellenden

De zaterdag gehouden 'plukmorgen' bij de Boeregoed Volkskas heeft volgens de organisatie ruim driehonderd mensen op de been gebracht richting Woudtzicht in De Lier. Vele tientallen kinderen namen deel aan een speurtocht, waarbij ze zelf aardbeien en krootjes mochten oogsten voor eigen eet.

Het doel van de plukmorgen was tweeledig. Ten eerste zien de initiatiefnemers dat steeds meer kinderen moeite hebben om gezonde kost te eten en daarbij ook vaak de achtergrond van gezonde voeding niet kennen. Het tweede doel van de morgen was om mensen een kijkje in de kas te laten nemen en mogelijk vrijwilligers te 'strikken'.

De eerder dit jaar geopende Volkskas is een initiatief van en voor vrijwilligers. Een ieder die een uurtje vrij heeft, kan daar komen helpen in ruil voor een maaltje groenten. Met de Volkskas wordt ook beoogd om mensen uit verschillende lagen van de lokale bevolking met elkaar in contact te brengen en worden mensen die in een sociaal isolement zitten door vrijwilligers geholpen. Ook worden mensen die werkloos thuis zitten geholpen aan werkervaring. Bovendien wordt aan scholieren en studenten in de praktijk bijgebracht hoe producten geteeld worden.

De Volkskas zoekt vrijwilligers die willen meewerken aan het project. Dagelijks kan worden geholpen in de tuin en iedere zaterdagmorgen is er een inloopmorgen, waarop geïnteresseerden vrijblijvend een kijkje kunnen nemen.

Categorieen:
De Lier Algemeen