Archief

'Fusie Westlandia en Naaldwijk is mogelijk'

Er zijn geen belemmeringen voor een fusie van voetbalverenigingen Naaldwijk en Westlandia. Dat is de conclusie van de stuurgroep die in het leven is geroepen om een eventueel samengaan te onderzoeken. Vrijdag is het rapport van de stuurgroep naar alle leden van Naaldwijk en Westlandia gezonden.



Volgens het rapport denken beide verenigingen op voetbaltechnisch gebied nagenoeg hetzelfde en hebben ze dezelfde ambities. Daarnaast kan het aantal vrijwilligers dat betrokken is bij de clubs intact blijven. Wat betreft het clubgebouw kiest de stuurgroep voor de locatie Westlandia, waarbij gedacht kan worden aan renovatie van het bestaande gebouw of nieuwbouw. Aan het aantal en de ligging van de velden wil de stuurgroep niet tornen.

Ook uit financieel oogpunt hoeft fusie geen problemen te geven. Het Westlandse college van B en W heeft mondeling toegezegd dat de clubs 200.000 euro tegemoet kunnen zien voor nieuw- of verbouw. Overigens moet die toezegging nog wel geformaliseerd worden. Verder zou de fusieclub kunnen rekenen op een garantie van de Stichting Waarborgingsfonds Sport (SWS).



Indien de bijzondere ledenvergaderingen van Naaldwijk en Westlandia besluiten om samen verder te gaan, moet aan het begin van seizoen 2014-2015 de fusie afgerond zijn.