Archief

Buitenlanders in 17 procent van Westlandse banen

16,7 procent van alle banen in Westland wordt ingenomen door arbeidsmigranten uit onder meer Polen. Dat zijn 10.000 van de in totaal 60.000 banen. Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van de fractie Westland Verstandig-Leo 2.0. Die stelde dat een kwart van alle banen door buitenlanders wordt ingenomen.

Volgens het college is de werkloosheid in Westland eind maart uitgekomen op 4,2 procent. In december 2011 was dat 3,2 procent. Die stijging komt overeen met het landelijk gemiddelde. Westland Verstandig-Leo 2.0 zegt dat werkzoekenden door werkgevers worden afgewezen, terwijl ze buitenlanders in dienst hebben. Het college zegt hierover dat het geen invloed heeft op het aannamebeleid van werkgevers.

De gemeente probeert wel degelijk actief werklozen weer aan het werk te krijgen, aldus het college. Dit gebeurt onder meer via het convenant MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), waarbij inmiddels dertig ondernemers zijn aangesloten. Jongeren zijn hierbij een primaire doelgroep.

Categorieen:
Westland Algemeen