Archief

Stadstuin lijkt populairst om grond in te vullen

Om in Maassluis het braakliggende terrein langs de Kwartellaan aan de kant van de Westlandseweg tijdelijk invulling te geven, lijkt het Stadstuinen-project het populairst. Andere ideeën zijn een plek voor buurtevenementen, zoals het Bouwdorp of een jaarlijks buurtfeest, en een park om rond te lopen en de hond te laten ravotten. Al deze ideeën zullen komende woensdag worden gepresenteerd tijdens een informatieavond. Ook nieuwe ideeën zijn nog welkom.

Een zogenoemde stadsakker past volgens de gemeente uitstekend in het wensenpakket. Het kan een plek worden waar iedereen welkom is: direct omwonenden en ook andere Maassluizers, jong en oud. Zij kunnen meehelpen en/of er iets leren. Verder kunnen er onder meer aanharktuintjes komen en een speelplek voor kinderen met bankjes voor ouders.

René van der Goes, voorheen tuinder in het Westland, heeft al de nodige ervaring opgedaan met dit idee in De Lier, Vlaardingen en Rotterdam. Hij en Suzanne Stolk zijn de initiatiefnemers van het plan in Maassluis. Buurtbewoners en ook geïnteresseerden elders uit de stad kunnen tijdens de informatieavond op 26 juni, van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van wijkvereniging De Flat aan de Wesselinkstraat, hun steentje bijdragen.