Archief

Maassluis lanceert conceptversie Sportnota

Het college van B en W van Maassluis heeft het concept van een nieuwe Sportnota vastgesteld, met daarin de prioriteiten die tot 2017 voor alle verenigingen en sporten in de stad wenselijk zijn om te realiseren. In kaart is gebracht, wat er speelt op sportgebied in Maassluis en welke toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot stimulering en accommodaties nodig zijn.

Volgens wethouder Gerard van der Wees geldt als doel een grotere sportdeelname in alle leeftijdscategorieën te bereiken, omdat dit leidt tot een betere gezondheid voor de Maassluizers.

Voor de sportaccommodaties gaat de aandacht tot 2017 vooral uit naar de faciliteiten, de tarieven en subsidies voor accomodaties. ''Zodoende kan het achterstallig onderhoud van verenigingsaccommodaties, waar veel clubs op dit moment mee kampen, worden aangepakt. We krijgen regelmatig van bestuursleden en sporters te horen dat de behoefte hieraan groot is'', motiveert de wethouder.



In de komende periode worden de genoemde ontwikkelingen en wensen beoordeeld op financiële haalbaarheid. De integrale Sportnota, aangevuld met een vierjarig uitvoeringsprogramma, wordt naar verwachting in augustus a.s. door het college vastgesteld. Daarna volgt de inspraakperiode. Uiteindelijk wordt later dit jaar de definitieve versie van de Sportnota ter behandeling en vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.



De conceptversie van de Sportnota is te bekijken via www.maassluis.nl.

Categorieen:
Maassluis Algemeen