Archief

Van der Tak trekt anoniem boetekleedje aan

Burgemeester Van der Tak van Westland heeft in stadhuisbewoordingen enigszins het boetekleed aangetrokken met betrekking tot zijn verwijt aan het adres van VVD-fractievoorzitter Bart Waasdorp in de discussie over de bouw van nieuwe gemeentehuizen. Dit blijkt uit het raadsvoorstel dat volgende week woensdag op de agenda staat.

Van der Tak wil voor het bouwproject graag in zee gaan met de Westlandse ondernemerscombinatie WOC. Deze groep heeft onlangs op eigen initiatief een voorstel aan de gemeente gedaan. Waasdorp wil echter niet, dat er onderhands een opdracht voor een waarde van tientallen miljoenen euro's wordt vergeven.

Dat kwam de VVD-voorman in een commissievergadering op een aanvaring met de burgemeester te staan. "Als je niet kiest vóór de WOC, ben je tégen de WOC!", stelde Van der Tak aan het adres van Waasdorp. Laatstgenoemde was perplex. "Dit is te belachelijk voor woorden", reageerde hij.

Het inmiddels uitgewerkte raadsvoorstel kent een korte samenvatting van de vergadering van de commissie Bestuur van 12 juni jl. Daarin staat: "Voor de VVD geldt een genuanceerde opvatting ten aanzien van het WOC-plan. In de vergadering is dit door het college te weinig onderkend". Voor 'het college' dient feitelijk gelezen te worden: 'de portefeuillehouder', zijnde Van der Tak.

Categorieen:
Westland Algemeen