Archief

Vertraging bij werkzaamheden Stationsweg

De werkzaamheden aan de Stationsweg in Hoek van Holland ter hoogte van nieuwbouwwijk Parqui Park zijn vertraagd. De huidige hoogte van de Stationsweg komt namelijk niet overeen met het vastgestelde straatpeil.

De Stationsweg moet iets opgehoogd worden en hiervoor dient eerst overleg met de nutsbedrijven plaats te vinden. De vraag is of zij het nodig achten om hun kabels, leidingen en aansluitingen aan te passen aan het nieuwe straatpeil.

Daarnaast speelt nog de discussie met de dienst Stadsontwikkeling over de exacte uitvoering van het inrichtingsplan. Het uitgangspunt van de dienst is om de definitieve buitenruimte rond het Parqui Park pas te realiseren als het gehele nieuwbouwplan is opgeleverd. Er moeten echter nog een aantal woningen gebouwd worden en het is nog onbekend wanneer dit precies gaat gebeuren.

Het dagelijks bestuur van Hoek van Holland wil daarom dat fase 2 nu volledig wordt uitgevoerd. Langs de nieuwe woningen van Parqui Park wordt in ieder geval een tijdelijke stoep aangelegd, zodat de bewoners zonder al te veel problemen hun huis in en uit kunnen.