Archief

Van der Tak vliegt uit de bocht

Bart Waasdorp, VVD-fractievoorzitter, heeft geen goed woord over voor de opstelling van burgemeester Van der Tak in de discussie over eventuele onderhandse aanbesteding van de nieuwe gemeentelijke huisvesting voor Westland. "Van een bestuurder die de bouw van twee gemeentehuizen in zijn portefeuille heeft, hadden we op zijn minst professionaliteit verwacht. Nu haalt het college van B en W zich grote risico's op de hals en vliegt het onnodig uit de bocht."

Van der Tak wil graag zonder concurrentie in zee gaan met de Westlandse ondernemerscombinatie WOC. Deze groep heeft onlangs op eigen initiatief een voorstel aan de gemeente gedaan. "Prima bedrijven", aldus Waasdorp, "maar dat betekent niet, dat ze daarom zomaar een-op-een opdracht voor een waarde van tientallen miljoenen euro's zouden moeten krijgen."

Volgens Waasdorp blijkt Van der Tak zó gecharmeerd te zijn van deze ontwikkelaars, dat zakelijke afwegingen er niet meer toe doen. "Wij zien de bui van juridische procedures al weer hangen", aldus de voorman van de liberalen.

Afgelopen week kwam Van der Tak tijdens een commissievergadering frontaal in botsing met de fractievoorzitter van de VVD. "Als je niet kiest vóór de WOC, ben je tégen de WOC!", stelde Van der Tak aan het adres van Waasdorp. Laatstgenoemde was perplex. "Dit is te belachelijk voor woorden", brieste Waasdorp, die aankondigde dat hij er in de raadsvergadering van 26 juni op terug wil komen.

Kort ervoor had de burgemeester juist lovende woorden gericht aan het adres van fractievoorzitter Tamara van Riet van D66, die zich eveneens principieel vóór openbare aanbesteding had uitgesproken.

Categorieen:
Westland Algemeen