Archief

Schrik van seksuele praktijk onder jongeren

De raadsfractie van LPF-Westland zegt geschrokken te zijn van de uitkomsten van een recent onderzoek naar het seksueel gedrag onder jongeren. Volgens dat onderzoek had 21% te maken gekregen met gedwongen seksuele handelingen en 9% met gedwongen geslachtsgemeenschap. Er zijn 8.000 jongeren ondervraagd.

Het is de bedoeling van een meerderheid in het gemeentebestuur van Westland om in het basisonderwijs al voorlichting te gaan geven, om daarmee te voorkomen, dat jongeren worden geconfronteerd met gedwongen seksuele handelingen. De LPF vindt het daarbij "onbegrijpelijk en zorgwekkend" dat juist de wethouder Jeugd- en jongerenwerk, El Mokaddem, de notitie van zijn collega De Goeij niet volledig ondersteunt.

De fractie heeft begrepen, dat wethouder El Mokaddem het primair de verantwoordelijkheid van de ouders vindt om te bepalen hoe en wanneer er over seksualiteit met hun kinderen wordt gesproken. "Dit terwijl de notitie nou juist aangeeft, dat er risicogroepen zijn die deze voorlichting dienen te krijgen, vaak omdat zij deze van huis uit juist niet krijgen", aldus de LPF.

Ook geeft de notitie aan, dat kinderen die op de hoogte zijn van relaties en seksualiteit respectvoller met elkaar omgaan en weerbaarder zijn. Verder krijgen kinderen dan een positievere houding ten opzichte van homoseksualiteit en spreken zij elkaar makkelijker aan op ongewenst (seksueel) gedrag.

De LPF heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B en W en wil daarbij ook persoonlijke antwoorden van wethouder El Mokaddem ontvangen.

Categorieen:
Westland Algemeen