Archief

Recherche onderzoekt vele incidenten Hofpark

De recherche van Bureau Westland heeft de vele incidenten die zich de afgelopen tijd hebben afgespeeld in het Hofpark en bij de Bovendijk in Wateringen in onderzoek. Hierbij zijn meerdere rechercheurs op de zaak gezet.

Het eerste resultaat is, dat een 16-jarige Wateringer maandagochtend is aangehouden voor afpersing. Hij zou een 12-jarige jongen uit Den Haag meerdere keren geld hebben afgeperst. De recherche wist de identiteit van de verdachte te achterhalen, waarna deze in zijn woning werd aangehouden. Hij zit nog vast.

Vrijdagavond werden twee jongens aangehouden, die een 16-jarige Naaldwijkse probeerden te beroven. Het meisje werd op de Bovendijk van haar fiets geduwd, waarna de jongens wegrenden toen een getuige hard naar hen schreeuwde. Deze verdachten verklaarden bij de recherche, dat ze niet van plan waren het meisje te beroven. Ze wilden haar laten schrikken en duwden haar daarom van haar fiets. Het meisje hield enkele schaafwonden en blauwe plekken aan de val over.

Een van de jongens is na verhoor door de recherche vrijgelaten en moet zich binnenkort bij een rechter verantwoorden voor deze mishandeling. De andere jongen zit nog vast en wordt gehoord in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij een incident van 15 mei.

Een aantal zaken heeft de recherche nog in onderzoek. Onder meer een poging tot straatroof die plaatsvond in de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni op de Bovendijk. Twee jongens probeerden een 18-jarige Wateringer van zijn mobiele telefoon te beroven. Het slachtoffer wist echter aan zijn belagers te ontkomen.

Daarnaast werden zondag 16 juni twee jongens slachtoffer van geweld in het Hofpark. Een 18-jarige Hagenaar werd door een groep van ongeveer tien personen geschopt en geslagen en van zijn mobiele telefoon beroofd. Een 21-jarige Wateringer was kort ervoor, vermoedelijk door dezelfde groep, geschopt en geslagen en vervolgens in het water gegooid.

Burgemeester Van der Tak deed maandag op WOS TV de oproep dat de 'hufters' zich beter kunnen melden.

Getuigen van een van deze incidenten of mensen die zelf ook in of rond het Hofpark slachtoffer zijn geweest van gelijke incidenten, kunnen contact opnemen met de recherche van politiebureau Westland. Dit kan via het nummer 0900-8844. Anoniem kan ook op het nummer 0800-7000.