Archief

'Odfjell had steviger aangepakt moeten worden'

De betrokken toezichthouders hadden steviger moeten optreden tegen tankopslagbedrijf Odfjell en eerder de druk moeten opvoeren. Dit concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid, die uitgebreid heeft gekeken naar de omstandigheden die in juli 2012 hebben geleid tot stillegging van het bedrijf schuin tegenover Maassluis.

Als één van de betrokken toezichthouders, trekt Milieudienst DCMR het boetekleed aan. De milieudienst erkent dat eerder had moeten worden ingegrepen bij Odfjell en dat zij bij het hanteren van de sanctiestrategie een strengere aanpak had moeten kiezen.

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland geven als reactie op het rapport, dat de conclusies wijzen op de verantwoordelijkheden van alle betrokken partijen bij Odfjell "en vragen van ons allemaal om kritisch naar onszelf te kijken." Terugkijkend, onderkent het provinciaal bestuur, dat bestuurlijke sancties in de periode 2008-2011 bij Odfjell gerechtvaardigd zouden zijn geweest.

In opdracht van provincie en gemeenten zegt de DCMR al verbeteringen in het toezicht te hebben doorgevoerd. De milieudienst controleert vaker onaangekondigd, ook buiten reguliere werktijd, voert meer fysieke controles uit en past consequent de sanctiestrategie toe.

Categorieen:
Maassluis Algemeen