Archief

Buurtpreventie Maassluis raakt op stoom

Het traject naar buurtpreventie in Maassluis heeft lang geduurd, maar sinds de oprichting komen er langzaam maar zeker meer teams bij. Woensdag 26 juni zal een tweede team buurtpreventen in Maassluis van start gaan. Zij zullen patrouilleren in de Vogelbuurt en een deel van de Burgemeesterswijk.

Dit team bestaat uit een groep van acht vrijwilligers die ook in dit gebied wonen. Zij zijn bereid een deel van hun vrije tijd te gebruiken voor het vergroten van de leefbaarheid van de eigen woonomgeving. Om dit te bereiken, lopen zij in tweetallen op wisselende dagen en in herkenbare kleding door de wijk.

Het is de taak van buurtpreventen om bijzonderheden in de wijk te signaleren en deze waar nodig door te geven aan de juiste instanties. De buurtpreventen krijgen ondersteuning van de politie gedurende de uren dat zij door de wijk lopen.

Begin maart ging het eerste team van buurtpreventen van start in Maassluis. Zij zorgen voor een extra paar ogen en oren voor de politie in het gebied Binnenstad/Sluispolder-West.

Categorieen:
Maassluis Algemeen