Archief

Westland gastheer Voedingsdebat

Westland is op 1 november gastheer voor het Nationaal Voedingsdebat. Dat is een spraakmakend evenement, waarin gezond eten en gezond leven centraal staan. De organisatie is in handen van de Initiatiefgroep Nationaal Voedingsdebat (INVD), waarin onder meer ook wethouder Arne Weverling, Koppert Cress en de Best Fresh Group zitting hebben.

De initiatiefgroep vindt dat praten over gezond eten en gezond zijn niet langer vrijblijvend mag zijn. Nederland heeft toereikende mogelijkheden en middelen om iedereen daadwerkelijk gezonder te laten eten en daarmee gezonder te laten leven. Er is geen excuus om die mogelijkheden en middelen langer onbenut te laten.

Doel van het Nationaal Voedingsdebat is de Nederlandse consumenten duidelijk te maken dat gezond eten zoals verse groenten en fruit ook lekker kan zijn. Op 1 november zal daarom niet alleen gedebatteerd worden over de wijze hoe dat bij de consument tussen de oren is te krijgen. Ook zal met proeverijen door topkoks tijdens dit evenement worden aangetoond dat gezond ook lekker kan zijn. Op scholen en in verschillende gemeenten worden daarnaast activiteiten ontwikkeld die dit gegeven ondersteunen.

De initiatiefgroep mag rekenen op steun van onder meer de staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn en zijn collega van EZ, Sharon Dijksma. Ook Kamerleden als Hanke Bruins Slot (CDA), Agnes Wolbert (PvdA), Arno Rutte (VVD) en Pia Dijkstra (D66) juichen het initiatief toe.

Categorieen:
Westland Algemeen