Archief

Veel animo voor Zomerschool Maassluis

De zomerschool in Maassluis trekt meer leerlingen dan in eerste instantie was verwacht. Er hebben zich 41 leerlingen aangemeld. Directeur Debbie van der Burgh van de Montessorischool: "In de voorbereidingen is er gepeild naar de behoefte aan een Zomerschool. Op grond daarvan dachten we dat 30 aanmeldingen een prachtige oogst zou zijn. Maar de 41 aanmeldingen tot nu is echt geweldig!"

Zomerscholen komen in Nederland steeds vaker voor. Maassluis had er ook wel oren naar en peilde hoe de basisscholen hier tegenover stonden. Het onderwijs reageerde positief en het bleek dat de Montessorischool voldoende personeel had dat een deel van de zomervakantie wilde inruilen voor anderhalve week lesgeven.

Er wordt een serieus lesprogramma gedraaid, leerdoelen worden beschreven. Alleen gaat alles net een beetje anders dan anders. Er is veel ruimte voor uitstapjes, experimenten, gastdocenten en de sfeer is wat losser. Het thema van de zomerschool is 'weten is eten'.

Hoewel de lessen gegeven worden op de basisschool aan de Seringenstraat, is de Zomerschool open voor alle basisschoolleerlingen uit Maassluis. De deuren gaan op maandag 19 augustus open en woensdag 28 augustus is de laatste dag.

Categorieen:
Maassluis Algemeen