Archief

Van der Tak doet oproep aan 'hufters' Hofpark

"Schandalige incidenten, hufterig gedrag". Zo typeert burgemeester Sjaak van der Tak de geweldsmisdrijven die afgelopen weekend in het Hofpark in Wateringen plaatsvonden. De burgemeester roept voor de camera van WOS TV de leden van de 'Hofparkgroep' op zich te melden.

Tien Wateringse jongeren mishandelden zondagnacht twee jongens die in het Hofpark aan het voetballen waren. Een dag eerder werd op de Bovendijk een meisje, volgens Van der Tak door leden van dezelfde groep, van haar fiets getrokken. Dankzij getuigen werden deze daders niet veel later opgepakt.

"Deze zaken zijn voor mij aanleiding om in de zomermaanden het Hofpark 's avonds na 21.00 uur te sluiten voor jongeren", zegt de burgemeester. Hij werkt aan een besluit met die strekking. De LPF vroeg zondag na de incidenten al om een samenscholingsverbod in het Hofpark.

De politie heeft één lid van de groep aangehouden en is meerdere jongeren op het spoor. Van der Tak roept ook de ouders van de jongeren op om hun kinderen op het gedrag aan te spreken en zich te melden. "Ik zal persoonlijk met de ouders spreken over hoe zij de jongeren beter kunnen opvoeden".

Categorieen:
Wateringen Algemeen