Archief

'Tijdelijk onderkomen Recreatieoord te klein'

De PvdA-fractie in Hoek van Holland vraagt zich af of de tijdelijke accommodatie van het Recreatieoord in de badplaats wel afdoende is. Het vaste gebouw brandde begin april volledig uit. De fractie zegt vernomen te hebben dat er in het tijdelijke onderkomen, dat wordt geplaatst door de gemeente Rotterdam, maar plek is voor 50 tot 100 personen.

Dit stelt de fractie in schriftelijke vragen aan het dagelijkse bestuur van de Hoekse deelraad. De fractie vindt dit niet in overeenstemming met het aanbod van sociale evenementen en het aantal personen dat daar gebruik van maakt. Een te kleine ruimte zou ook zeer gevaarlijke situaties kunnen opleveren.

De PvdA stelt voor om een tijdelijke locatie voor minimaal 200 personen te plaatsen. Daar kunnen de bewoners van het Recreatieoord dan terecht voor hun sociale contacten en kunnen de verenigingen hun evenementen organiseren.

Voor grote evenementen zoals de avondvierdaagse is een tijdelijke tent voor 400 personen de beste oplossing. "We stellen voor deze op het grasveld achter het voormalige recreatiegebouw te plaatsen", aldus staat te lezen in de schriftelijke vragen.