Archief

Nieuwe bezuinigingen Westland op til

De gemeente Westland wordt geconfronteerd met de noodzaak om opnieuw te bezuinigen. Het gaat om een bedrag dat oploopt tot circa 4,4 miljoen euro in 2017. Dit tekort is voor een groot deel het gevolg van een lagere uitkering uit het Gemeentefonds.

Dit staat in de Voortgangsrapportage van het College Werk Programma voor de periode 2013-2017, die maandag is gepresenteerd aan de gemeenteraad. Het college van B en W heeft sluitende oplossingen voor de jaren 2014 en 2015 bedacht. Voor de jaren 2016 en 2017 is dat niet het geval.

De bezuinigingsopgave is volgens het college zo groot, dat ingrijpende keuzes nodig zijn die ook doorwerken na de huidige collegeperiode. Na de gemeenteraadsverkiezingen komend jaar zal er immers een nieuw college aantreden.

B en W willen daarom samen met de gemeenteraad zoeken naar een richting voor het dekkingsplan en in september een begroting presenteren die sluitend is voor de periode 2014-2017. De voortgangsrapportage wordt op dinsdag 9 juli behandeld door de gemeenteraad.

Categorieen:
Westland Algemeen