Archief

Finaleplaats voor damesteam Olympus'70

Het vrouwenteam van de Westlandse atletiekvereniging Olympus'70 heeft zondag tijdens de laatste reguliere competitiewedstrijd in Haarlem het Westlands record op de Zweedse estafette verbeterd. De vrouwen renden naar een tijd van 2.17.4. Het oude record op de Zweedse estafette (400, 300, 200 en 100 meter) stond sinds april vorig jaar op 2.18.96.



Het succesvolle viertal bestond uit Inga Michejenko (Hoek van Holland), Lianne van der Lugt (Naaldwijk), Amy Stolk (Naaldwijk) en Yvonne de Jong (Honselersdijk). Met de behaalde zesde plaats mag het vrouwenteam zich opmaken voor de promotiewedstrijd op 7 september. Het mannenteam van Olympus '70 komt met een twaalfde plaats niet in aanmerking voor deze finale. Beide ploegen kwamen dit jaar uit in de tweede divisie.



Startloopster Inga Michejenko mocht eerder op de dag al een nieuw persoonlijk record op de 400 meter bijschrijven. De Hoekse liet 58.43 noteren, ruim sneller dan haar oude toptijd van eerder dit jaar: 59.59.



Werper Marco Bronswijk ('s-Gravenzande) leverde weer een aansprekende prestatie. Hij verbeterde zijn Westlands veteranenrecord bij het discuswerpen met 90 centimeter tot 36.76 meter. Jelmer de Boer kon een nieuw persoonlijk record bijschrijven op het onderdeel hinkstapsprong. De A-junior kwam tot 12.25 meter, een verbetering van 24 centimeter.