Archief

LPF vraagt om samenscholingsverbod

De fractie van LPF-Westland wil van burgemeester Van der Tak weten of hij bereid is om een groeps- of samenscholingverbod uit te vaardigen voor het Wateringse Hofpark. Dit stelt de LPF in schriftelijke vragen naar aanleiding van nieuwe geweldsincidenten die vrijdagavond en zondagnacht hebben plaatsgevonden in Wateringen.

Vrijdagavond werd op de Bovendijk, waar het al eerder raak is geweest, een meisje van haar fiets geslagen bij een poging haar te beroven. Zij had volgens de LPF het geluk dat een omstander haar te hulp schoot, waarna de twee daders vluchtten. Binnen 24 uur zijn er door, aldus de LPF, "uitstekend politiewerk" twee vermoedelijke daders opgepakt.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er in het Hofpark los van elkaar twee mensen mishandeld door een groep van circa tien jongeren.

"Aangezien de aangehouden verdachten van de voorvallen op de Bovendijk een directe link hebben met het Hofpark", zo stelt de LPF, "kunnen wij helaas niet anders constateren dan dat de 'Hofparkgroep' niet meer onder het kopje "overlastgevende jeugd" valt, maar onder het kopje "criminaliserende groep".

Dit soort groepen dient volgens de fractie met harde hand te worden aangepakt, waarbij politie en justitie de boventoon moeten voeren en waarbij jeugd- en jongerenwerk een stapje terugdoet. De LPF vraagt de burgemeester of er direct kan worden opgetreden tegen deze groep. Gezien de impact, de onrust en de actualiteit van deze ontwikkelingen verzoekt de fractie Van der Tak om de vragen per ommegaande te beantwoorden.