Archief

Berovingen en mishandelingen in Wateringen

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een groep van circa tien personen zich ernstig misdragen in het Wateringse Hofpark. Er werden, los van elkaar, twee personen mishandeld, waarbij in één geval ook sprake was van beroving.

Agenten kregen even na 2.00 uur de melding, dat een jongen van zijn mobiele telefoon was beroofd. Het slachtoffer was geslagen en terwijl hij op de grond lag ook nog geschopt door een groep van ongeveer tien personen. De mobiele telefoon van het slachtoffer werd vervolgens gestolen. Het slachtoffer, een 18-jarige Hagenaar, werd door personeel van een ambulance ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen.

Bij de agenten kwam zich vervolgens een ander slachtoffer melden. Deze 21-jarige Wateringer was rond 1.30 uur door vermoedelijk dezelfde groep personen geschopt en geslagen en vervolgens in het water gegooid. Ook dit slachtoffer werd door ambulancepersoneel nagekeken.

Vrijdagavond was het ook al raak geweest in Wateringen, maar toen in de buurt van de fietstunnel in de Bovendijk. Agenten kregen een melding, dat een 16-jarig meisje uit Naaldwijk van haar fiets werd geduwd en dat twee jongens probeerden haar te beroven. Een getuige gilde zo hard, dat de jongens vervolgens wegrenden.

Op grond van het opgegeven signalement van de verdachten, wist de politie hun identiteit te achterhalen, waarna ze werden aangehouden. De jongens, een 17-jarige Wateringer en een 18-jarige Delftenaar zitten nog vast.