Archief

'Verdere verzakking kade voorkomen'

Om te voorkomen dat de al ernstig verzakte kade aan de Heldringstraat in Maassluis nog verder inzakt, heeft de gemeente een aantal tijdelijke maatregelen genomen. De kade zakt sinds begin dit jaar steeds verder weg, doordat deze geen verankering blijkt te hebben. Met het oog op de aankomende heiwerkzaamheden op het naburig terrein, is de vrees dat de kade nog verder wegzakt of zelfs instort.

Op advies van een ingenieursbureau wordt er een strookje klinkers direct achter de kademuur verwijderd om doorgifte van trillingen zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast is het afgezette gebied vergroot en geldt er een snelheidsbeperking op de rijbaan. Naast deze maatregelen zullen er trillingsmetingen aan de kademuur worden uitgevoerd. Mochten de trillingen te hoog zijn of er sprake zijn van een verplaatsing, dan kan de gemeente ingrijpen.

Naast deze tijdelijke maatregelen wordt er ook gekeken naar een blijvende oplossing. Dit betekent dat er alsnog een verankering van de kademuur komt. Deze werkzaamheden dienen eerst te worden voorbereid en zullen pas later worden uitgevoerd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen