Archief

PvdA Midden-Delfland niet tegen molens

De PdvA-fractie in de gemeenteraad van Midden-Delfland keert zich tegen het voorstel van het college van B en W om de plaatsing van windturbines resoluut af te wijzen. De fractie zal dit standpunt naar voren brengen in de dinsdag te houden commissievergadering. Het gaat daarin om het bepalen van een reactie op een brief van de provincie met betrekking tot eventuele plaatsing van windturbines langs de Rijksweg A20 en een studielocatie langs de A4.

De opstelling van de gemeente Westland en de gemeente Midden-Delfland, dat windturbines niet binnen hun gemeente mogelijk zijn, zullen wij niet steunen, aldus de PvdA-fractie. Plaatsing langs delen van de A20 en rondom de rioolzuiveringsfabriek bij de A4 zou volgens haar geen noemenswaardige verslechtering van het gebied betekenen.

Met betrekking tot bezwaren van natuurverenigingen over het lot van vogels, stelt de fractie, dat er in ons land ongeveer tienduizend vogels per jaar omkomen door de rotorbladen van windturbines. "Dat is een triest resultaat, maar er komen ook bijna een miljoen om door hoogspanningskabels en daarvan overwegen we ook niet om ze weg te halen".

De PvdA Midden-Delfland zet zich af tegen de "niet in mijn achtertuin"-houding en wijst verder op het risico de regie voor het plaatsen van de windmolens uit handen te geven. "Gemeentes die niet meewerken, lopen de kans op toewijzing van de provincie",waarschuwt de fractie.