Archief

Grote bereidheid bij clubs voor 'Bob in de sportkantine'

De campagne 'Bob in de sportkantine', waar de gemeenten Westland, Drechtsteden en Voorne-Putten aan deelnamen, is volgens de provincie Zuid-Holland succesvol verlopen. Volgens een woordvoerder was de bereidheid onder de sportclubs om mee te doen aan de campagne in met name Westland erg groot.

Onderzoek van de provincie onder de drie gemeenten laat zien, dat 83,1 procent van de bezoekers van een sportkantine nuchter naar huis rijdt. Dit is 6,6 procent hoger dan het provinciale gemiddelde uit 2011. Het percentage automobilisten dat de alcohollimiet van 0,5 promille heeft overschreden is 4,5 procent. Dit is een daling van ruim 3 procent ten opzichte van het provinciale gemiddelde uit 2011.

In Westland zijn er tijdens de campagneperiode 550 automobilisten die van de sportkantines kwamen, gecontroleerd door de politie. Hiervan hadden er vijf meer dan de toegestane hoeveelheid geblazen.

In de regio Westland zijn dertig sportclubs actief benaderd voor de campagne, waarvan acht uit Midden-Delfland. In totaal deden veertien clubs in Westland en twee uit Midden-Delfland aan de campagne mee. Zij deden bijvoorbeeld mee aan een training voor barpersoneel.