Archief

Camping Molenslag moet het vergeten

Camping Molenslag in Monster verdwijnt dit jaar. Wethouder Arne Weverling van de gemeente Westland heeft een hard hoofd in een nieuw herzieningsverzoek bij de provincie, waarmee de camping toch op haar plek zou kunnen blijven. Dat zei hij donderdag tegen WOS Media.

Raadslid Jan van Rossum van CDA Westland zag dinsdag een laatste redmiddel voor de camping om mogelijk toch op de huidige plaats actief te kunnen blijven. Dit zou te maken hebben met gewijzigde inzichten bij hogere overheden met betrekking tot de natuursituatie aan de Westlandse kust.

Sinds de jaren tachtig is volgens Weverling bekend, dat de camping tijdelijk is. Onder de provinciale natuurwetgeving Natura 2000 blijkt dat de camping weg moet. "Dat maakt dat we voor een voldongen feit staan", zegt Weverling.

De wethouder wijst er op, dat er nog andere locaties mogelijk zijn voor recreatieve doeleinden. Hij doelt op een mogelijke uitbreiding bij camping Vlugtenburg in 's-Gravenzande, een kleinschalige camping bij het voormalige gemaal van Delfland in Monster en huisjes op het strand.

Het gebied bij Molenslag wordt later dit jaar door het Hoogheemraadschap van Delfland, waterbedrijf Dunea en de provincie Zuid-Holland ontwikkeld tot natuurgebied.