Archief

Van Rossum ziet strohalm voor Molenslag

Raadslid Jan van Rossum van CDA Westland ziet een strohalm voor camping Molenslag in Monster om mogelijk toch op de huidige plaats actief te kunnen blijven. Dit zou te maken hebben met gewijzigde inzichten bij hogere overheden met betrekking tot de natuursituatie aan de Westlandse kust. Volgens Van Rossum zou wethouder Weverling kans van slagen hebben met een herzieningsverzoek bij de provincie.

Strikt genomen, is er sprake van een gelopen koers. Enkele jaren geleden werd bekend, dat het campingterrein teruggeven zou moeten worden aan de natuur. Als inspreker tijdens een dinsdagavond gehouden commissievergadering stelde Molenslag-exploitant Marks, dat hij onder druk de beëindigingsovereenkomst had getekend.

De boodschap van Van Rossum viel in goede aarde bij diverse andere fracties. Zowel GemeenteBelang Westland, de LPF, Westland Verstandig-LEO 2.0 als ChristenUnie-SGP en D66 vonden het waard om onderzoek te doen naar een mogelijk behoud van de camping op zijn huidige locatie.

Ulbe Spaans van Progressief Westland sprak van een heilloze weg. Volgens hem is de teruggave aan de natuur een voldongen feit, in het kader van 'Natura 2000'.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen