Archief

Valto aangewezen als Focus-vereniging

De Lierse vereniging Valto heeft met het Koninlijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) een overeenkomst van twee jaar getekend om in die periode aan het zogeheten Focus-programma mee te werken. Door een intensieve samenwerking met verenigingen hoopt het KNKV deze tak van sport in 2020 naar Olympisch niveau te brengen.



Het KNKV beschrijft de clubs die als Focus-vereniging zijn aangewezen als volgt: ''Deze verenigingen zijn bereid om ledenwerving actief op te pakken in een kansrijke omgeving met een groot effect op groei, om zo als inspirator een belangrijke rol te vervullen in de regio''. Op basis van dit uitgangspunt zal het orgaan per jaar aan 20 tot 40 verenigingen een intensieve ondersteuning bieden, om uiteindelijk in 2016 een groei van 30.000 leden te hebben gerealiseerd.



Het bestuur van Valto heeft een dergelijk contract ondertekend, omdat het veel overeenkomsten zag tussen de stappen die de club wil maken en het Focus-programma. De Lierse club is hiermee de vierde deelnemer aan het desbetreffende project in het district Noord-West.

Categorieen:
Algemeen