Archief

Twee Westlandse bedrijven op innovatielijst

Het Westland is dit jaar met twee bedrijven vertegenwoordigd in de landelijke MKB Innovatie Top 100. Plant Planet uit Maasdijk pakte de 26e plaats en Quickplug uit Poeldijk de 84e. Winnaar werd Ecofont uit Utrecht met een technologie om bij printen gaatjes in het papier te prikken, wat inkt bespaart. Dit winnende bedrijf wordt overigens gerund door de geboren en getogen Westlander Rick van den Bos.

Het Maasdijkse Plant Planet legt zich onder meer toe op het veredelen, produceren en vermarkten van uitstervende kamerplanten. De winst gaat naar reddingsprogramma's voor deze planten.

Het Poeldijkse Quick Plug is voor het voor het derde opeenvolgende jaar deze Top 100 gekomen. Deze keer met een plug die orchideeën beter laat groeien en tevens zorgt voor minder wortelbreuk. Eerst vond vermeerdering met de hand plaats, nu kan het volledig worden geautomatiseerd. De plug geeft een opmerkelijke teeltversnelling, van gemiddeld 15 tot 20 procent.

De MKB Innovatie Top 100, die voor de achtste keer is samengesteld, is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad. Aan deze Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De honderd bedrijven en hun innovaties zijn vanaf 13 juni te vinden op www.syntens.nl/innovatietop100.