Archief

'Strandweg onoverzichtelijk voor fietsers'

De Hoekse CDA-fractie wil dat de deelgemeente actie onderneemt om de verkeersveiligheid op de Strandweg te verbeteren. Op dit moment ontstaat er tijdens de werkzaamheden aan de weg vooral voor fietsers die richting de Langeweg fietsen een gevaarlijke situatie, zegt ze.

Het eerste deel van het fietspad is geasfalteerd en er is belijning aangebracht. Iets verderop gaat het fietspad over in een bestraat stuk weg. Fietsers komen dan in een onoverzichtelijke situatie waarin auto's zowel van links als rechts het pad kruisen, zegt het CDA. Er zijn weliswaar enkele haaientanden aangebracht, maar er moet iets extra's gedaan worden, aldus de fractie.

De deelgemeente Hoek van Holland neemt momenteel de Strandweg en Stationsweg onder handen. De riolering wordt er vervangen, de bestrating wordt vernieuwd en er wordt onderhoud gepleegd aan telefoon- en elektriciteitskabels en gas- en waterleidingen.

De bewoners van de Strandweg hebben zes jaar op goede bestrating moeten wachten. Dit omdat er lange tijd onzekerheid was over de bouwplannen.