Archief

Raad Midden-Delfland akkoord met tankstation

De Midden-Delflandse gemeenteraad is dinsdagavond akkoord gegaan met de bouw van een groot tankstation aan de A4 bij de entree van bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn. In het verleden vond een meerderheid vooral de bijbehorende aanduidingsmast maar niets, maar na een toelichting van wethouder Horlings ging men toch akkoord.

Op de 25 meter hoge paal zullen alleen aanduidingen van de exploitant van het tankstation komen. De raad hoeft dus niet bang te zijn voor bijvoorbeeld Sloggi-reclames, aldus Horlings in antwoord op een vraag van de OGP-fractie.

Het station krijgt een 'hoogwaardige architectonische uitstraling', die volgens het college past bij het ambitieniveau van het bedrijventerrein. Er komen vier pompen voor personenauto's en vier voor vrachtwagens. Naast diesel is er ook LNG (vloeibaar aardgas) te krijgen, wat volgens het college kan bijdragen aan verduurzaming van de transport- en tuinbouwsector.

In de plannen is ook ruimte voor twee horecavoorzieningen opgenomen. Samen zijn die niet meer dan 450 vierkante meter, verspreid over twee bouwlagen. Voor deze voorzieningen heeft zich echter nog geen exploitant gemeld.