Archief

Ondernemers Herenstraat willen camera's

Ondernemers in de Herenstraat in Wateringen zien cameratoezicht in de winkelstraat wel zitten. Dat blijkt uit een rondgang van WOS Media langs meerdere winkeliers in de straat. "De camera's op het Vliethof en het Plein geven een veiligere situatie. Wij horen de behoefte van winkeliers in de Herenstraat om ook hier camera's te plaatsen", zegt Sander Nieuwenhuizen van de Wateringse winkeliersvereniging.

Niet alle winkeliers in de Herenstraat hebben te maken met inbraken en overlast door hangjongeren. Met name in het deel van de straat aan de kant van de molen is het probleem groot. Bij opticien Linneweever is in de nacht van zondag op maandag geprobeerd in te breken. De opticien: "Het is schering en inslag hier in de Herenstraat. Het zorgt voor slapeloze nachten en ik baal als een stekker."

Eerder in het weekend was een poging tot inbraak in de VersVijf aan het Plein. Daar hingen wel camera's en de politie heeft de daders aan de hand van de beveiligingsbeelden opgepakt. Dinsdag opperde de politieke partij LPF Westland om camera's te plaatsen in de Herenstraat.