Archief

LPF wil camera's in Herenstraat

LPF Westland wil dat er beveiligingscamera's komen in de Wateringse Herenstraat. De gemeente heeft er al een aantal op het Vliethof hangen. Volgens de LPF is de Herenstraat zo onveilig, dat er ook daar camera's moeten komen. Die mogen wat de fractie betreft ook van de winkeliers zelf zijn.

In april vorig jaar besloot de gemeente om een proef met cameratoezicht op het Vliethof te verlengen tot in ieder geval eind 2013. Er zou toen worden bekeken hoe Wateringse ondernemers er een rol bij konden spelen. Volgens de LPF zou de gemeente echter niet willen dat de ondernemers zelf buitencamera's bevestigen.

De fractie wil uitleg over het standpunt van de gemeente. Verder wil ze weten wat het zou kosten als Westland zelf haar cameratoezicht uitbreidt. Ook zou de politie er meer moeten surveilleren.

De LPF wijst erop dat er in de Herenstraat veel wordt vernield en ingebroken. Onlangs werd er nog voor duizenden euro's aan zonnebrillen gestolen bij opticien Linneweever. Volgens de fractie zijn er ook steeds meer zakkenrollers en intimiderende jeugdgroepen.

Niet alleen in Wateringen, maar ook in Naaldwijk heeft de gemeente Westland camera's geplaatst om de veiligheid te vergroten. Die blijven er tot zeker eind 2013 staan. Voor de periode daarna is nog geen geld beschikbaar gesteld.