Archief

Hoekse steekpartij tweemaal op tv

In het onderzoek naar de steekpartij in een taxi in Hoek van Holland op zondag 18 november jl. vragen politie en justitie nog één keer om de hulp van het publiek. Dinsdag besteden de tv-programma's Opsporing Verzocht en Hart van Nederland aandacht aan de zaak en komt het slachtoffer aan het woord.

Op de bewuste zondagavond pikte een 21-jarige taxichauffeur rond 18.00 uur een man en een vrouw op in de buurt van het station in Hoek van Holland. Zij vroegen de chauffeur te stoppen in de Harmoniestraat. Daar werd de taxichauffeur vele malen gestoken, waarna zijn belagers wegvluchtten. Het slachtoffer raakte zwaar gewond.

De politie heeft gedurende zes weken een grootschalig onderzoek ingesteld, waaraan 25 rechercheurs werkten. Er werd onder meer buurtonderzoek gedaan, er werden getuigen bevraagd en er werd sporenonderzoek verricht.

In het onderzoek werden ook bewakingsbeelden veiliggesteld, waarop een man en een vrouw te zien zijn, van wie de politie vermoedt dat zij bij de steekpartij betrokken waren.

De Hoofdofficier van Justitie heeft voor de tip die leidt naar de aanhouding van de daders een beloning van 7500 euro uitgeloofd. De politie komt graag in contact met mensen die de verdachten (her)kennen of andere informatie hebben die naar de verdachten leidt. Men kan bellen naar 0800-6070. Meld daarbij dat u belt over het TGO Harmonie van de Politie in Rotterdam. Wie anoniem wil blijven, kan bellen naar 0800-7000.

Opsporing Verzocht wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1; Hart van Nederland om 22.30 uur op SBS6. Woensdag wordt de uitzending van Opsporing Verzocht om 12.00 uur herhaald op Nederland 2.

Foto's van onder meer de vermoedelijke daders, zijn hier te zien.