Archief

Jeannette Chardon wint NK eventing

De 22-jarige Jeannette Chardon uit Den Hoorn heeft met het veroveren van de Nederlandse titel in het Nederlands Kampioenschap eventing Young Riders in Renswoude hippische geschiedenis geschreven.

Nadat haar vader IJsbrand in 1983 op 22-jarige leeftijd zijn eerste Nederlandse titel veroverde bij de vierspannen paarden won haar broer Bram in 2011 op 17-jarige leeftijd de Nederlandse titel in het NK vierspannen met pony's. Nu veroverde het derde gezinslid Jeannette de Nederlandse titel in het NK eventing voor Young Riders.

In de dressuur zette Jeannette Chardon gelijk een goede score neer. "Mijn elfjarige merrie Vienna stond er scherp aan, waardoor we een hele mooie proef neer wisten te zetten. Mijn moeder helpt me altijd met de dressuur en ook zij was dik tevreden met onze rit.", aldus Chardon, die nu al twee jaar werkzaam is in het manegebedrijf van haar ouders, na de Masterclass in Deurne te hebben gehaald. Jeannette hoopt in de toekomst dat bedrijf over te kunnen nemen.

Chardon reed de cross ook goed. Op het afsluitende onderdeel springen maakte de inwoonster van Midden-Delfland wel een grote fout op de laatste hindernis, maar haar zege kwam niet meer in gevaar.