Archief

Geen extra parkeerplaatsen aan Veenbes

Het Westlandse college van B en W is op de hoogte van de parkeerproblemen van de verenigingen die hun onderkomen hebben aan de Veenbes in Wateringen, maar is niet van plan om het aantal parkeerplaatsen uit te breiden. Er is voldoende parkeercapaciteit op acceptabele loopafstand.

Dit schrijft het college in antwoord op vragen van de raadsfractie van Westland Verstandig-Leo2.0. Aan het Veenbes zijn drie verenigingen gevestigd: schietvereniging OKK, tafeltennisvereniging Salamanders en volkstuinvereniging Kweeklust. De gemeente is erg terughoudend in het opofferen van groen voor de almaar toenemende vraag naar parkeerruimte. Er word op gewezen dat bezoekers ook langs het Gagelland en op het parkeerterreintje daar kunnen parkeren.

De suggestie van Westland Verstandig om de verenigingen gebruik te laten maken van het terrein bij Place 4 Kids, dat is gevestigd in de voormalige gemeentewerf, maakt volgens het college wel kans. De binnenspeeltuin is bereid om het parkeerterrein beschikbaar te stellen onder de voorwaarde, dat de verenigingen zelf het hek openen en weer sluiten.